Tandartsangst

Er zijn veel mensen met angst voor de tandarts. Tandarts Bless heeft meerdere jaren ervaring met behandeling van mensen met tandartsangst op het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde van het UMC st. Radboud. Met voldoende geduld, aandacht en inlevingsvermogen is het vrijwel altijd mogelijk een manier te vinden waarop u uw behandelingen kunt toelaten. Het is daarbij belangrijk dat u, vóór u begint rekening houdt met onderstaande punten:

 • Houdt u er rekening mee, dat een tandarts niet uw angst kan wegnemen, wel kan hij u goed ondersteunen bij het zelf overwinnen van uw angst.
 • Het overwinnen van uw angst kost meestal veel energie, geduld, tijd en ook geld.
 • Bedenkt u zich tevens goed dat u hiervan alleen profijt zult hebben, als u bereid bent om blijvend aandacht te besteden aan de zorg voor uw gebit;
 • Een goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatige tandartsbezoeken zijn essentiëel om terugval te voorkomen.

Waar een wil is, is een weg; informeert u in onze praktijk naar de mogelijkheden!

Implantologie

Tandarts Van ’t Veld is erkend implantoloog en heeft zich volledig toegelegd op behandelingen met implantaten. Voorheen behandelde hij op woensdagen in onze praktijk, sinds 2014 voert hij zijn behandelingen uit in een nieuw ingerichte praktijk in Zevenaar.

U kunt bij hem terecht voor zowel een kliksysteem onder een prothese, als voor aanvulling van uw eigen gebit met kronen en bruggen op implantaten.

Beugels in de praktijk

Wij kunnen verschillende beugelbehandeling in eigen praktijk uitvoeren. Dat biedt soms voordelen voor de patiënt; er is bijvoorbeeld geen sprake van een verwijsprocedure met wachtlijsten en u bent vertrouwd met uw behandelaar.

Orthodontische behandelingen en controles worden in onze praktijk uitgevoerd door tandarts Bless, veel onderdelen van de behandeling kunnen ook door een orthodontie-assistente worden uitgevoerd.

Vrije keuze
Per patiënt wordt de problematiek vooraf beoordeeld. Bij twijfel of complexere situaties verwijzen wij u altijd door naar een orthodontist in uw buurt. Ook wanneer u zelf liever door een orthodontist dan door een tandarts wordt behandeld dan verwijzen wij u altijd door.

We hebben goede ervaring met beide orthodontisten in Arnhem-Zuid: kerbuschorthodontie.nl en orthoarnhem.nl
Uiteraard verwijzen we ook naar andere orthodontisten, in en buiten de regio.

Kinderen zijn van harte welkom!

Een plezierige behandeling en een optimale verzorging van het melkgebit vormen de basis voor een leven lang zorgeloze tandartsbezoeken.

Bij Tandartspraktijk Bless nemen we graag de tijd om ervoor te zorgen dat uw kind plezier krijgt in de bezoeken aan de tandarts. Ook kinderen met problematische ervaringen weten we met een juiste geleidelijke aanpak vaak goed te motiveren. Tandarts Bless heeft in het UMCN st. Radboud meerdere jaren kinderen met gebitsproblemen behandeld op verwijzing van tandartsen in de regio.

In onze praktijk besteden we veel aandacht aan het adviseren en motiveren van ouders. Het is belangrijk om te beseffen dat de verzorging en opvoeding van de ouders altijd doorslaggevend is voor de gezondheid van het kind!

Reguliere behandelingen

U kunt bij de tandartsen in onze praktijk terecht voor alle reguliere tandheelkundige behandelingen. Gebitsreiniging, tandvleesbehandelingen, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, kronen, bruggen en esthetische behandelingen voeren wij graag bij u uit. In vergelijking met gemiddelde praktijken gaan wij een stap verder als het gaat om:

 • orthodontie
 • implantologie
 • kinderen
 • patiënten met tandartsangst

Wanneer wij een voor ons te complex probleem constateren, dan beschikken we over een verwijsnetwerk met ervaren specialisten en experts op het gebied van:

 • kaakchirurgie
 • orthodontie
 • parodontologie
 • endodontie
 • orofaciale fysiotherapie
 • gnathologie
 • bijzondere tandheelkunde